Havnen

Havnen

Havneby i Horsens

Hvis du har været forbi Horsens Havn, har du garanteret set, at nye bygninger skyder op. Det er fordi, at en helt ny havneby med boliger, butikker, kanaler og grønne områder er ved at tage form. Men hvorfor skal vi overhovedet have en havneby i Horsens?

En havn for alle

Selvom der kommer til at ske en masse ændringer på Horsens Havn over de kommende år, skal havnen selvfølgelig stadig være for alle - både de horsensianere, der fremover kommer til bo der og dem, der nyder at besøge havnen, gå en tur og nyde, at vi har vandet så tæt på Horsens by. Men hvordan sikrer vi, at havnen bliver for alle?

Liv på havnen

Når vi siger, at havnebyen skal være for alle, kræver det også, at der er noget at komme for - både for dem, som bor på havnen, men også for helt almindelige horsensianere og gæster i byen. Men hvordan sikrer vi, at der bliver liv på havnen?

Gå på opdagelse i grønne og blå oaser

Den nye havneby bliver selvfølgelig ikke kun boliger, kontorer og forretninger. Nærheden til naturen kommer til at spille en stor rolle, men hvor kan du finde de grønne og blå oaser?

De gamle bygninger

Horsens Havn som vi kender den i dag er fyldt med gamle, klassiske industribygninger, og det har helt sikkert sin egen charme. Så kan vi genanvende disse bygninger, som de står i dag?

Lystsejlerne og søsportsfolket

Med en ny havneby med boliger til 5000 horsensianere, en ny kanal, en havneø og meget mere, så kommer der selvfølgelig også til at ske nogle ændringer. Men hvordan kommer den nye havneby til at påvirke lystsejlerne og søsportsfolket?

Parkering og trafik

Hvad med parkering og trafik – bliver der ikke problemer med det, når der kommer til at bo 5.000 mennesker på havnen?

  • Vil du vide mere?

    Teknik og Miljø

    Telefon: 76 29 29 29